Den jazyků patří nám!

10.10.2014 18:24

Jupíí, první soutěž v letošním školním roce na naší škole a hned jsme ji vyhráli. Již tradičně se konal u nás Den jazyků, který připadl na 3. října.

Téma pro letošek bylo „Roční období“, a když jde o jazyky, tak projekty musely být v cizím jazyce, u nás v angličtině.

Soutěž probíhá tak, že na zadané téma musíme vytvořit projekt, který lze připevnit na zeď ve vestibulu před ředitelnou. Následně několik dní probíhá hlasování celé školy, učitelů a žáků, kteří do připravené krabice hází jméno projektu, který se jim nejvíce líbil.

Den jazyků je vždy hektický, takže ještě před prvním zvoněním jsme si připravili tabuli z dobrůtek, které nachystaly šikovné a ochotné maminky.

První hodinu jsme věnovali přípravě – kdo bude malovat, kdo bude hledat slova ve slovníku, kdo lepit, kdo skládat. Rozdělili jsme donesené materiály, připravili čtvrtky, fixy, lepidla a přírodniny.

Druhou hodinu jsme v městském parku plnili úkoly, které připravily učitelky jazyků. A pak přišlo to hlavní, návrat do školy a práce na projektu. V půl dvanácté jsme byli hotovi, připevnili jsme naše „Roční období“ na stěnu a hurá k dobrotám od našich maminek. Po práci jsme si prostě tu sladkou odměnu zasloužili.

Na výsledky jsme si museli počkat několik dní, ale stály za to. Když zarachotil školní rozhlas, napětím jsme ani nedýchali a byl by slyšet spadnout špendlík. A když pak zaznělo, že na 1. stupni vyhrála naše třída - 3. A, huronský řev musel být slyšet až na Ještědu. Odměna? Každý dostal čokoládu, ale hlavně jsme ten den byli na sebe hodně pyšní. Však jsme také měli být na co -:)).